Контакти

Обади ни се

0888359503

Работно време

Пон-Петък
8:00 до 17:00

Адрес

София, България

Последвай ни:

Често задавани въпроси

Какви са потенциалните нежелани ефекти или алергични реакции при употреба на етерични масла?

Някои хора могат да бъдат чувствителни към определени етерични масла и да изпитат кожни раздразнения, алергични реакции или дори дразнене на дихателните пътища. Винаги правете пач тест (тестване на малко количество масло върху малък участък от кожата) преди пълна употреба и спазвайте предупрежденията на производителя.

Как да се уверя, че закупените масла са от високо качество и чистота?

Внимателно изследвайте производителя и техните методи на производство. Проверете, дали маслата са сертифицирани като чисти и натурални. Прочетете отзиви и препоръки от други клиенти. Купувайте от уважавани и надеждни източници.

Има ли специфични предпазни мерки и инструкции за употреба на етерични масла?

Да, има. Преди употреба, внимателно прочетете етикета и инструкциите на продукта. Някои масла могат да са разреждани преди употреба. Не използвайте етерични масла недилутирани върху кожата, особено ако сте чувствителни или имате кожни проблеми. Пазете от контакт с очите и употребата им от деца или бременни жени може да изисква специфични съвети от медицински професионалист.

Как да съхранявам и поддържам дълготрайността на моите етерични масла?

Етеричните масла трябва да се съхраняват на хладно, тъмно и сухо място, далече от пряка слънчева светлина и топлина. Затваряйте добре капачките след употреба и не излагайте маслата на екстремни температури. Правилното съхранение ще помогне за продължаване на тяхната дълготрайност и ефективност.

Как се избират подходящите етерични масла за конкретни нужди?

Изборът на подходящи етерични масла зависи от вашите конкретни цели и нужди. Първо, идентифицирайте проблема или целта, която искате да постигнете, и след това консултирайте се с професионалист или изследвайте маслата, които се свързват с тази цел.

Какви са най-популярните начини за употреба на етерични масла в ежедневието?

Етеричните масла могат да се използват за ароматерапия чрез дифузери, добавяне към носителни масла за масажи, придаване на аромат на домашния въздух, добавяне към вани или козметични продукти, и дори като природни съставки за почистване.