Какво е ароматерапия?

Искали ли сте някога да знаете какво е ароматерапия?

Ароматерапията е алтернативна медицина, която използва аромати за своите лечебни ефекти. Това е естествено и безопасно за почти всички. Ароматерапията е нещо, от което всеки може да се възползва.

Ароматерапията е:

Физическо Благополучие

Ароматерапията се използва за облекчаване на физически симптоми и заболявания. Етеричните масла имат лечебни свойства, които могат да помогнат при болки, настинки, мускулни напрежения и много други физически проблеми.

Емоционално Равновесие

Ароматерапията може да влияе положително на емоционалното ни благополучие. Ароматите могат да повишат настроението, да намалят стреса и тревожността, както и да насърчат чувството за спокойствие и уют.

Улесняване на Съня

Някои етерични масла, като лавандула и чам, се използват за подпомагане на добрия сън и борба с безсънието. Те могат да успокоят ума и тялото преди лягане.

Подобряване на Концентрацията и Фокуса

Някои аромати, като розмарина и пепел от босилек, могат да помогнат за повишаване на концентрацията, паметта и яснотата на ума. Това ги прави полезни за работа и учене.

Обогатяване на Козметични и Спа Продукти

Ароматерапията се използва широко в козметичната индустрия за създаване на натурални продукти за кожа и коса. Етеричните масла могат да поддържат кожата здрава и красива, като същевременно я ароматизират приятно.

Адрес

София, България

Работно време

Пон-Петък
8:00 до 17:00

Телефон

0888359503

Последвайте нашата страница и група: